google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html

Blanquette van fazant

Snijd de fazantenfilets in repen. Kruid met peper en zout, bestuif met bloem en schroei rondom dicht in eendenvet. Zet afgedekt weg. Snijd de ui en een paar knoflookteentjes in brunoise en stoof kort in wat boter of een ander bakmiddel. Maak een bouillon van gevogeltefond, gekuiste en versneden prei, selder en wortel. Doe er een blokje groentebouillon bij. Leg er de fazantenreepjes in en vul aan met water tot de fazant onder staat.    Laat 45 minuten zacht pruttelen in de bouillon tot het vlees gaar is. Haal het vlees uit de pot, dek af en zet warm weg. Pureer de bouillon en zeef. Maak een roux, laat even rusten en leng dan aan met gezeefde bouillon en room tot sausdikte. Voeg de fazantenfilets toe.  Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.  Werk af met een scheut rode Porto en Worcester saus. Je kan bij deze blanquette een aardappelbereiding naar keuze serveren, of zoals hier, broodknoedels. Klik hier voor het recept.
fazantfilets eendenvet ui knoflook boter gevogeltefond prei selder
wortel groentebouillon bloem room peper & zout nootmuskaat rode Porto Worcester
Made by Belgisch Koken
LEKKER ETEN THUIS  GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS
Je kan bij deze blanquette een aardappelbereiding naar keuze serveren, of zoals hier, broodknoedels. Klik hier voor het recept.

Blanquette van

fazant

fazantfilets eendenvet ui knoflook boter gevogeltefond prei selder
wortel groentebouillon bloem room peper & zout nootmuskaat rode Porto Worcester
LEKKER ETEN THUIS GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS
Made by Belgisch Koken
          RECEPT VAN DE MAAND          ALLE RECEPTEN