google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
kalfsblanquette kalfsfond olijfolie vloeiende bloem Ui knoflook gele raapjes rammenas knolselder champignons augurkjes  
witte bonen peterselie jonge worteltjes doperwtjes peper uit de molen zout tijm nootmuskaat mosterdzaadjes laurier room
Bestuif de stukjes kalfsvlees met bloem, schroei ze rondom dicht in wat olijfolie en leg ze daarna in een tajine. Snijd een ui op halve maantjes, plet gepelde knoflookteentjes en bak beiden kort aan in wat olijfolie. Doe deze bereiding bij het vlees. Kuis en snijd rammenas, gele raap en knolselder in kubussen. Kuis en versnijd de jonge worteltjes. Zet de witte bonen een uurtje te week op matig vuur en giet af. Doe nu alle opgesomde groenten in de tajine en vul aan tot driekwart met blanke kalfsfond. Kruid met tijm, nootmuskaat, laurier, mosterdzaadjes, een paar draaien uit de pepermolen en een snuifje zout. Zet de tajine 3 uur op hoogste stand indien je een elektrisch apparaat gebruikt. In de oven heb ik er geen ervaring mee, dus dat berust op jouw ervaring om te bepalen hoelang en op welke temperatuur. .
Doe na 2 uur de op schijfjes gesneden champignons in de tajine. Laat nog een half uurtje sudderen en controleer dan of het vlees gaar genoeg is. De totale bereidingstijd ligt tussen 2,5 à 3 uur. Voeg room toe, breng op smaak met een scheut OXO (vleesextract type Worchestershiresaus). Doe er tot slot de erwtjes uit blik (of een bokaal) bij en fijn gesneden augurkjes. Meng alles goed en werk af met gehakte peterselie. Dit kan, volgens de presentatie, in de tajine als die zo op tafel gezet wordt,  of op het bord.  Serveer met rijst of een aardappelbereiding naar keuze. Maar dat is eigenlijk overbodig, want deze kalfsblanquette is op zich een volledig maaltijdgerecht

Winterse kalfsblanquette uit de tajine

Bouquet Webmagazine over gezond eten met een goed geweten  garni
Winterse kalfsblanquette uit de tajine

LEKKER ETEN THUIS

kalfsblanquette kalfsfond olijfolie vloeiende bloem Ui knoflook gele raapjes rammenas knolselder champignons augurkjes            
witte bonen peterselie jonge worteltjes doperwtjes peper uit de molen zout tijm nootmuskaat mosterdzaadjes laurier room
Bestuif de stukjes kalfsvlees met bloem, schroei ze rondom dicht in wat olijfolie en leg ze daarna in een tajine. Snijd een ui op halve maantjes, plet gepelde knoflookteentjes en bak beiden kort aan in wat olijfolie. Doe deze bereiding bij het vlees. Kuis en snijd rammenas, gele raap en knolselder in kubussen. Kuis en versnijd de jonge worteltjes. Zet de witte bonen een uurtje te week op matig vuur en giet af. Doe nu alle opgesomde groenten in de tajine en vul aan tot driekwart met blanke kalfsfond. Kruid met tijm, nootmuskaat, laurier, mosterdzaadjes, een paar draaien uit de pepermolen en een snuifje zout. Zet de tajine 3 uur op hoogste stand indien je een elektrisch apparaat gebruikt. In de oven heb ik er geen ervaring mee, dus dat berust op jouw ervaring om te bepalen hoelang en op welke temperatuur. .  
Doe na 2 uur de op schijfjes gesneden champignons in de tajine. Laat nog een half uurtje sudderen en controleer dan of het vlees gaar genoeg is. De totale bereidingstijd ligt tussen 2,5 à 3 uur. Voeg room toe, breng op smaak met een scheut OXO (vleesextract type Worchestershiresaus). Doe er tot slot de erwtjes uit blik (of een bokaal) bij en fijn gesneden augurkjes. Meng alles goed en werk af met gehakte peterselie. Dit kan, volgens de presentatie, in de tajine als die zo op tafel gezet wordt,  of op het bord.  Serveer met rijst of een aardappelbereiding naar keuze. Maar dat is eigenlijk overbodig, want deze kalfsblanquette is op zich een volledig maaltijdgerecht
Bouquet Webmagazine over gezond eten met een goed geweten  garni