google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html

Zeewolf met gegrilde asperges en daslooksaus

zeewolffilets ui knoflook boter witte wijn visfond            
room daslook Noilly Prat peper en zout witte en dikke groene asperges eieren peterselie citroen peper en zout
Made by Belgisch Koken
LEKKER ETEN THUIS  GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS
De saus: hak de ui fijn, plet een knoflookteentje. Stoof beiden samen in wat boter. Giet er nu een glas witte wijn bij en laat een paar minuten inkoken. Als alle vocht bijna verdampt is, giet er dan de room en visbouillon bij, met een scheut citroensap en een lepeltje gedroogde peterselie. Laat opnieuw inkoken, nu tot sausdikte. Ontdoe het daslook van de stelen, verwijder de nerven en hak fijn. Doe af het vuur het gehakte daslook in de saus en zet er kort de handmixer in. Werk de saus af met een glaasje Noilly Prat of andere droge vermouth. Niet meer laten koken! De asperges: schil, halveer en stoom de beide soorten asperges 6 minuten. Laat even afkoelen, besproei met olijfolie en bak ze een tweetal minuutjes aan elke kant. Bak de zeewolffilet een paar minuten aan elke kant in hete boter. kruid met peper en zout. Hak verse peterselie, pocheer één eitje per bord. Dresseer volgens inspiratie.  
Vanaf   half   maart   is   het   daslook   klaar voor   de   pluk.   De   jonge   blaadjes   hebben de   geur   en   smaak   van   van   bieslook   en knoflook.   De   bloemen   kunnen   gebruikt worden   ter   decoratie   van   gerechten.   Je kan   het   onbewerkt   eten   in   gemengde sla, of zeer kort laten meestoven.

Zeewolf met gegrilde

asperges en

daslooksaus

zeewolffilets ui knoflook boter witte wijn visfond            
room daslook Noilly Prat peper en zout witte en dikke groene asperges eieren peterselie citroen peper en zout
LEKKER ETEN THUIS GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS
De saus: hak de ui fijn, plet een knoflookteentje. Stoof beiden samen in wat boter. Giet er nu een glas witte wijn bij en laat een paar minuten inkoken. Als alle vocht bijna verdampt is, giet er dan de room en visbouillon bij, met een scheut citroensap en een lepeltje gedroogde peterselie. Laat opnieuw inkoken, nu tot sausdikte. Ontdoe het daslook van de stelen, verwijder de nerven en hak fijn. Doe af het vuur het gehakte daslook in de saus en zet er kort de handmixer in. Werk de saus af met een glaasje Noilly Prat of andere droge vermouth. Niet meer laten koken! De asperges: schil, halveer en stoom de beide soorten asperges 6 minuten. Laat even afkoelen, besproei met olijfolie en bak ze een tweetal minuutjes aan elke kant. Bak de zeewolffilet een paar minuten aan elke kant in hete boter. kruid met peper en zout. Hak verse peterselie, pocheer één eitje per bord. Dresseer volgens inspiratie.  
Vanaf   half   maart   is   het   daslook   klaar voor   de   pluk.   De   jonge   blaadjes   hebben de   geur   en   smaak   van   van   bieslook   en knoflook.   De   bloemen   kunnen   gebruikt worden   ter   decoratie   van   gerechten.   Je kan   het   onbewerkt   eten   in   gemengde sla, of zeer kort laten meestoven.
          RECEPT VAN DE MAAND          ALLE RECEPTEN