google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html

Barbarie-eend van de abdij

Maak de saus: ontkorst de Herve-kaas en smelt die op zacht vuur met een flesje Trappist. Giet er een flesje room bij, een paar lepels bosbessenconfituur, een beetje kippenfond en laat inkoken tot sausdikte. Of bind de saus indien gewenst met een zetmeelbereiding. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 185°C. Bak de borstfilets in een beetje boter op de velkant tot die mooi kleurt. Dan een tweetal minuutjes op de vleeskant. Leg de filets in een ovenschotel en laat een twintigtal minuutjes braden, de velkant onderaan. Giet er een glaasje water bij, dek af en laat nog 20 minuten stomen. Haal uit de oven en laat afgedekt een tiental minuutjes rusten.  
Voor een bereiding sous vide: vacuümeer de filets en gaar ze, al naargelang hoe dik ze zijn, 1 tot 2 uur op 57°C in een warmwaterbad. Bak ze daarna rondom krokant in wat boter. Laat afgedekt rusten en versnijd ze in plakjes voor het opdienen. Bak de witloofstronkjes blondbruin. Op het bord: een drietal sneetjes borstfilet, half oversaust en daarbij de witloofstronkjes. Dien op met een aardappelbereiding naar keuze.
bosbessenconfituur peper & zout witloof boter
borstfilet van barbarie-eend Herve-kaas (zacht) Trappist (dubbele) room kippenfond

LEKKER ETEN THUIS

Maak de saus: ontkorst de Herve-kaas en smelt die op zacht vuur met een flesje Trappist. Giet er een flesje room bij, een paar lepels bosbessenconfituur, een beetje kippenfond en laat inkoken tot sausdikte. Of bind de saus indien gewenst met een zetmeelbereiding. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 185°C. Bak de borstfilets in een beetje boter op de velkant tot die mooi kleurt. Dan een tweetal minuutjes op de vleeskant. Leg de filets in een ovenschotel en laat een twintigtal minuutjes braden, de velkant onderaan. Giet er een glaasje water bij, dek af en laat nog 20 minuten stomen. Haal uit de oven en laat afgedekt een tiental minuutjes rusten.  
Voor een bereiding sous vide: vacuümeer de filets en gaar ze, al naargelang hoe dik ze zijn, 1 tot 2 uur op 57°C in een warmwaterbad. Bak ze daarna rondom krokant in wat boter. Laat afgedekt rusten en versnijd ze in plakjes voor het opdienen. Bak de witloofstronkjes blondbruin. Op het bord: een drietal sneetjes borstfilet, half oversaust en daarbij de witloofstronkjes. Dien op met een aardappelbereiding naar keuze.
Barbarie-eend van de abdij
borstfilet van barbarie-eend Herve-kaas (zacht) Trappist (dubbele) room kippenfond
bosbessenconfituur peper & zout witloof boter
privacy beleid

Barbarie-eend van de abdij

Maak de saus: ontkorst de Herve-kaas en smelt die op zacht vuur met een flesje Trappist. Giet er een flesje room bij, een paar lepels bosbessenconfituur, een beetje kippenfond en laat inkoken tot sausdikte. Of bind de saus indien gewenst met een zetmeelbereiding. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 185°C. Bak de borstfilets in een beetje boter op de velkant tot die mooi kleurt. Dan een tweetal minuutjes op de vleeskant. Leg de filets in een ovenschotel en laat een twintigtal minuutjes braden, de velkant onderaan. Giet er een glaasje water bij, dek af en laat nog 20 minuten stomen. Haal uit de oven en laat afgedekt een tiental minuutjes rusten.  
Voor een bereiding sous vide: vacuümeer de filets en gaar ze, al naargelang hoe dik ze zijn, 1 tot 2 uur op 57°C in een warmwaterbad. Bak ze daarna rondom krokant in wat boter. Laat afgedekt rusten en versnijd ze in plakjes voor het opdienen. Bak de witloofstronkjes blondbruin. Op het bord: een drietal sneetjes borstfilet, half oversaust en daarbij de witloofstronkjes. Dien op met een aardappelbereiding naar keuze.
bosbessenconfituur peper & zout witloof boter
borstfilet van barbarie-eend Herve-kaas (zacht) Trappist (dubbele) room kippenfond
privacy beleid