google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html

Brandade van kabeljauw en bloemkool

Dit gerechtje is een brandade van kabeljauw met bloemkool en lamsoor. Brandade de morue is een typisch Frans gerecht, gemaakt met stokvis, véél olijfolie en knoflook. Hier een variant met gewone kabeljauw en een beetje a-typisch: bloemkool. Het recept: stoom de bloemkoolroosjes gaar, pocheer de kabeljauw in visfond en doe alles in een kookpot met een paar scheutjes olijfolie, room en pocheervocht. Kruid met peper en zout. Doe er een paar teentjes geplet knoflook bij. Zet er de staafmixer in en maak er een gladde puree van.
Bak het lamsoor in wat olijfolie of boter en pocheer eitjes. Als je tijd hebt, pel je je garnaaltjes zelf, maar hier deze keer niet dus. Op foto is dit gerechtje afgewerkt met wat gedroogd zeewier. Niet zo ingewikkeld als recept, een uurtje keukentijd, maar het heeft potentieel voor een verrassingseffect bij nietsvermoedende tafelgenoten…
kabeljauw bloemkool lamsoor visfond olijfolie room peper & zout
knoflook lamsoor boter eieren grijze garnaaltjes gedroogd zeewier (optioneel)

LEKKER ETEN THUIS

privacy beleid
Dit gerechtje is een brandade van kabeljauw met bloemkool en lamsoor. Brandade de morue is een typisch Frans gerecht, gemaakt met stokvis, véél olijfolie en knoflook. Hier een variant met gewone kabeljauw en een beetje a-typisch: bloemkool. Het recept: stoom de bloemkoolroosjes gaar, pocheer de kabeljauw in visfond en doe alles in een kookpot met een paar scheutjes olijfolie, room en pocheervocht. Kruid met peper en zout. Doe er een paar teentjes geplet knoflook bij. Zet er de staafmixer in en maak er een gladde puree van.
Bak het lamsoor in wat olijfolie of boter en pocheer eitjes. Als je tijd hebt, pel je je garnaaltjes zelf, maar hier deze keer niet dus. Op foto is dit gerechtje afgewerkt met wat gedroogd zeewier. Niet zo ingewikkeld als recept, een uurtje keukentijd, maar het heeft potentieel voor een verrassingseffect bij nietsvermoedende tafelgenoten…
kabeljauw bloemkool lamsoor visfond olijfolie room peper & zout
knoflook lamsoor boter eieren grijze garnaaltjes gedroogd zeewier (optioneel)

Brandade van

kabeljauw en

bloemkool

privacy beleid

Brandade van kabeljauw

en bloemkool

Dit gerechtje is een brandade van kabeljauw met bloemkool en lamsoor. Brandade de morue is een typisch Frans gerecht, gemaakt met stokvis, véél olijfolie en knoflook. Hier een variant met gewone kabeljauw en een beetje a-typisch: bloemkool. Het recept: stoom de bloemkoolroosjes gaar, pocheer de kabeljauw in visfond en doe alles in een kookpot met een paar scheutjes olijfolie, room en pocheervocht. Kruid met peper en zout. Doe er een paar teentjes geplet knoflook bij. Zet er de staafmixer in en maak er een gladde puree van.
Bak het lamsoor in wat olijfolie of boter en pocheer eitjes. Als je tijd hebt, pel je je garnaaltjes zelf, maar hier deze keer niet dus. Op foto is dit gerechtje afgewerkt met wat gedroogd zeewier. Niet zo ingewikkeld als recept, een uurtje keukentijd, maar het heeft potentieel voor een verrassingseffect bij nietsvermoedende tafelgenoten…
kabeljauw bloemkool lamsoor visfond olijfolie room peper & zout
knoflook lamsoor boter eieren grijze garnaaltjes gedroogd zeewier (optioneel)