google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html

Moors konijn - Conejo Morisco

Konijn uien knoflook witte wijn rozijnen olijfolie pijnboompitjes saffraan peper en zout
zachte paprika puntpaprika’s kippenbouillon tomatenpuree kruidnagel komijn kaneel bladpeterselie
Voorbereiding. Pel de uien en snij ze in grote stukken. Pel de knoflookteentjes en snij ze in plakjes. Snijd de paprika’s overlangs door, verwijder de zaadlijst en nerven. Schil ze met een fijnschiller. Fruit in een pan met wat olijfolie de uien, doe er de knoflook en de paprika’s bij en roerbak tot de uien glazig zijn. Zet de rozijntjes te week in een glas bruine rum. Bestuif de stukken konijn met bloem en bak ze rondom bruin in een pan met olijfolie. Vul de tajine. Giet een halve liter kippenbouillon met een glas witte wijn in de tajine. Voeg de kruiden toe: kaneelpoeder, kruidnagel, komijnpoeder, peper, zout en saffraan. Voeg toe: een potje tomatenpuree, de geweekte rozijnen met of zonder de rum en een handvol bladpeterselie.  Meng alles goed met de gestoofde groenten.
Leg de voorgebakken stukken konijn in de tajine en roer goed om. Zet het deksel erop en laat minstens 2 uur garen tot het konijnenvlees gaar is. Rooster ondertussen de pijnboompitjes. Aan tafel. Strooi nog wat vers gesnipperde peterselie over de bereiding en zet de tajine op tafel bij je gasten. Dien op met brood of couscous, een fris gemengd slaatje en de geroosterde pijnboompitjes apart in een potje.

LEKKER ETEN THUIS

privacy beleid
Konijn uien knoflook witte wijn rozijnen olijfolie pijnboompitjes saffraan peper en zout
zachte paprika puntpaprika’s kippenbouillon tomatenpuree kruidnagel komijn kaneel bladpeterselie
Voorbereiding. Pel de uien en snij ze in grote stukken. Pel de knoflookteentjes en snij ze in plakjes. Snijd de paprika’s overlangs door, verwijder de zaadlijst en nerven. Schil ze met een fijnschiller. Fruit in een pan met wat olijfolie de uien, doe er de knoflook en de paprika’s bij en roerbak tot de uien glazig zijn. Zet de rozijntjes te week in een glas bruine rum. Bestuif de stukken konijn met bloem en bak ze rondom bruin in een pan met olijfolie. Vul de tajine. Giet een halve liter kippenbouillon met een glas witte wijn in de tajine. Voeg de kruiden toe: kaneelpoeder, kruidnagel, komijnpoeder, peper, zout en saffraan. Voeg toe: een potje tomatenpuree, de geweekte rozijnen met of zonder de rum en een handvol bladpeterselie.  Meng alles goed met de gestoofde groenten.
Leg de voorgebakken stukken konijn in de tajine en roer goed om. Zet het deksel erop en laat minstens 2 uur garen tot het konijnenvlees gaar is. Rooster ondertussen de pijnboompitjes. Aan tafel. Strooi nog wat vers gesnipperde peterselie over de bereiding en zet de tajine op tafel bij je gasten. Dien op met brood of couscous, een fris gemengd slaatje en de geroosterde pijnboompitjes apart in een potje.

Moors konijn

Conejo Morisco

privacy beleid
Konijn uien knoflook witte wijn rozijnen olijfolie pijnboompitjes saffraan peper en zout
zachte paprika puntpaprika’s kippenbouillon tomatenpuree kruidnagel komijn kaneel bladpeterselie
Voorbereiding. Pel de uien en snij ze in grote stukken. Pel de knoflookteentjes en snij ze in plakjes. Snijd de paprika’s overlangs door, verwijder de zaadlijst en nerven. Schil ze met een fijnschiller. Fruit in een pan met wat olijfolie de uien, doe er de knoflook en de paprika’s bij en roerbak tot de uien glazig zijn. Zet de rozijntjes te week in een glas bruine rum. Bestuif de stukken konijn met bloem en bak ze rondom bruin in een pan met olijfolie. Vul de tajine. Giet een halve liter kippenbouillon met een glas witte wijn in de tajine. Voeg de kruiden toe: kaneelpoeder, kruidnagel, komijnpoeder, peper, zout en saffraan. Voeg toe: een potje tomatenpuree, de geweekte rozijnen met of zonder de rum en een handvol bladpeterselie.  Meng alles goed met de gestoofde groenten.
Leg de voorgebakken stukken konijn in de tajine en roer goed om. Zet het deksel erop en laat minstens 2 uur garen tot het konijnenvlees gaar is. Rooster ondertussen de pijnboompitjes. Aan tafel. Strooi nog wat vers gesnipperde peterselie over de bereiding en zet de tajine op tafel bij je gasten. Dien op met brood of couscous, een fris gemengd slaatje en de geroosterde pijnboompitjes apart in een potje.

Moors konijn

Conejo Morisco